Een persoon gebruikt een ontstopper om een verstopte keukenafvoer te ontstoppen, met een rubberen zuignap die stevig op de afvoeropening is geplaatst.

Afvoer Keuken Ontstoppen: Effectieve Methoden voor een Vlotte Afvoer

Een verstopte afvoer in de keuken kan een echte hinder zijn, waardoor water langzaam wegloopt en nare geurtjes ontstaan. 

Gelukkig zijn er verschillende effectieve methoden om de afvoer in je keuken snel en gemakkelijk te ontstoppen. 

In deze blog delen we handige tips en trucs om je afvoer te ontstoppen, zodat je snel weer kunt genieten van een vlotte afvoer en een frisse keuken.

Is je keuken verstopt? Vraag gratis een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Wat Veroorzaakt een Verstopte Afvoer in de Keuken?

Voordat we ingaan op het ontstoppen van de afvoer, is het belangrijk om te begrijpen wat de verstopping veroorzaakt.

In de keuken kunnen verstopte afvoeren worden veroorzaakt door een opeenhoping van voedselresten, vet, olie, zeepresten en andere vuildeeltjes die zich in de leidingen ophopen.

Na verloop van tijd kunnen deze ophopingen leiden tot verstoppingen, waardoor water niet meer goed kan weglopen.

Lees ook: Afvoer Ontstoppen Amsterdam: Snelle Oplossingen

Effectieve Methoden om de Afvoer te Ontstoppen

  1. Gebruik een Ontstopper: Een ontstopper, ook wel bekend als een plopper, is een eenvoudig maar effectief gereedschap om een verstopte afvoer te ontstoppen. Plaats de rubberen zuignap over de afvoeropening en duw en trek krachtig om een vacuüm te creëren dat de verstopping kan losmaken.
  2. Maak de Sifon Schoon: De sifon, ook wel bekend als de zwanenhals, is het gebogen stuk pijp onder de afvoer. Vaak hopen vuil en vet zich hier op, waardoor verstoppingen ontstaan. Schroef de sifon los en maak deze grondig schoon met warm water en een borstel om eventuele ophopingen te verwijderen.
  3. Gebruik een Ontstoppingsmiddel: Commerciële ontstoppingsmiddelen kunnen effectief zijn voor het verwijderen van hardnekkige verstoppingen. Volg de instructies op de verpakking nauwkeurig en spoel de afvoer grondig door met water na gebruik.
  4. Maak Gebruik van Natuurlijke Ontstoppingsmiddelen: Natuurlijke ontstoppingsmiddelen zoals een mengsel van zuiveringszout en azijn kunnen ook effectief zijn voor het ontstoppen van afvoeren. Giet een kopje zuiveringszout gevolgd door een kopje azijn in de afvoer, laat het bruisen en borrelen, en spoel vervolgens door met warm water.
  5. Schakel een Professionele Loodgieter in: Als de verstopping te hardnekkig is om zelf te verwijderen, is het verstandig om een professionele loodgieter in te schakelen. Een loodgieter beschikt over de juiste gereedschappen en expertise om de verstopping veilig en effectief te verwijderen.

Zo kun je zelf een keuken ontstoppen

Een verstopte afvoer in de keuken kan een vervelend probleem zijn, maar met de juiste aanpak kun je het snel en gemakkelijk oplossen. 

Of je nu kiest voor een ontstopper, het reinigen van de sifon, het gebruik van ontstoppingsmiddelen of natuurlijke remedies, er zijn verschillende opties beschikbaar om je afvoer weer vrij te maken en te genieten van een vlotte doorstroming in de keuken.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven